Нашите успехи

Нов голям успех!

Заместник кметът по строителството и сигурността в община Благоевград инженер Стоян Благоев връчи награди на преподаватели и участници в XV национален ученически празник "За хляба наш...". Празникът е посветен на Международния ден на земята. Той се проведе на 24 и 25 април, под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Ученици от шести и седми клас в нашето училище се класираха заслужено на първо място! Поздравяваме ги за отличното представяне и им пожелаваме нови успехи!

 

Голям успех!

Шестокласничките  от 5- то ОУ "Христо Ботев"- Кюстендил Мила Йорданова и Теодора Атанасова се класираха за международно участие в обучителния център на НАСА в град Измир, Турция. Те печелят наградата с есе на тема "Ако можех да взема трима човека с мен на междузвездно пътуване , кого бих взел и защо?".

В националният конкурс за есе по една от три теми, обявени от космическите центрове, взеха участие 4 ученици от шести клас на Пето ОУ „Христо Ботев". Тази година се съревноваваха над 130 есета на ученици, на възраст от 9 до 16 години от цялата страна.

Ученичките ще бъдат 6 дни на обучение по специализирани научно-образователни програми в международния център. Работи се в групи, при изключителна организация и високо натоварване през целия ден. Всеки участник показва какво е научил, а преживяното е незабравим спомен. Класирането за участие в международния „Space Camp" е успех за учениците, за училището и за Кюстендил. Той за пореден път доказва, че нашите деца са умни и талантливи, коментира директорът Искра Владимирова.

Клуб Екология и здраве

Отличното представяне на клуб "Екология и здраве" в проекти и конкурси е оценено от посланичката на Тайван у нас госпожа Чу.

Тя дарява на клуба компютър от най-ново поколение.

            
    На 22, 23 и 24 октомври в СОУ “ Отец Паисий”- гр. Кърджали е проведено IX Национално състезание по природни науки и екология.

                Престижният форум е организиран съгласно календарен график на Министерството на образованието, младежта и науката, Регионален инспекторат по образованието – Кърджали, Община Кърджали и СОУ „Отец Паисий” – Кърджали.

                Шестокласниците Давид Станиславов и Божидар Попов се класират на трето място. Те представят проект "Земноводните в Осогово" първо на постерна сесия, след това - като компютърна презентация. Наградата присъжда председателят на компетентното жури - доцент Божидар Галуцов - декан на биологическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

© 2010 All rights reserved.

Make a website for freeWebnode