Приятели на природата

            Учениците от Пето основно училище „Христо Ботев” град Кюстендил – приятели на природата

             Ученици от Пето основно училище „Христо Ботев” и техни приятели от клуб „Екология и здраве” са активни участници във всички инициативи, свързани с околната среда, нейната роля в живота на хората, необходимостта и възможностите за опазването й.

            С огромно желание малките природолюбители участват в Карнавал на слънцето, билките и водата с презентации „Защитени видове и растения в Осогово" в село Жиленци. В подготовката най-активни са Алина, Давид, Милена, както и малките чаровници Ралица и Любослава.

             При голям интерес преминава участието в Карнавала на пеперудите – летящите цветя на Полско-скакавишкия водопад. Присъединявайки се към мотото: ”Да успеем да запазим биоразнообразието, защото сме част от него”, децата си обещават да опазват неповторимата красота на най-красивия водопад в България и на всички райски кътчета на прекрасната ни родина.

            Изразявайки своята активна гражданска позиция за подобряване качеството на живот чрез запазване на природните богатства, учениците от Пето основно училище Христо Ботев” се включват в проект Обичам природата – и аз участвам, чиято цел е подобряване на състоянието на училищната среда и близката территория край река Банщица.

            На природозащитниците и приятели на природата желаем успех!

Photo Gallery: Приятели на природата

© 2010 All rights reserved.

Make a website for freeWebnode